Zavod za njegu ožiljaka privatna je ustanova koja se bavi cjelovitim liječenjem i brigom za ožiljke i rane. Njezin utemeljitelj i vlasnik je slovenski specialist kirurg Aleš Fischinger koji već dugi niz godina nudi besplatne savjete za njegu rana i tretiranje ožiljaka. Zbog visokih cijena silikonskih krema i flastera u Sloveniji, preko svog zavoda za njegu ožiljaka počeo je sa vlastitim uvozom i prodajom silikonskih krema i flastera iz SAD u Sloveniji. Nakon što je dr. Fischinger saznao, da su silikonske kreme za njegu ožiljaka u Hrvatskoj još skuplje nego u Sloveniji odlučio je, da počne sa besplatnim savjetima i prodaju silikonskih krema i flastera za njegu ožiljaka i u Hrvatskoj.  Njegova priča bila je prezentirana u poznatoj televizijskoj emisiji Tarča koja se redovito emitira na RTV Slovenija. Snimku možete pogledati u linku na dnu ove internetske stranice.

Ožiljci nakon kirurških intervencija ili ozljeda na godišnjoj razini pogađaju više od 100 milijuna osoba u razvijenom svijetu. Pacijenti s ožiljcima koji zacjeljuju jednostavno i bez komplikacija vrlo rijetko dobivaju adekvatne stručne postoperativne naputke za njegu svojih ožiljaka. Uz to, ti po mnogočemu nestručni savjeti uglavnom su bazirani na osobnom iskustvu pojedinaca, glasinama te reklamnim materijalima kojima su podložni i pacijenti i zdravstveni djelatnici.

Ispravna njega i briga za ožiljke od iznimnog je značaja jer uvećava šansu za ljepše estetske rezultate i umanjuje mogućnost komplikacija. Često su pacijenti nakon kirurškog zahvata otpušteni na kućnu njegu bez posebnih naputaka kako njegovati ožiljke. Ako i vi od strane vašeg liječnika ili kirurga niste primili posebne upute za njegu vašeg ožiljka možete slobodno slijedit našim uputama za njegu ožiljka, naravno uz prikladnu konzultaciju sa svojim liječnikom.

Nekoliko savjeta i preporuka o njezi ožiljaka u radijskom je intervjuu dao i sam dr. Fischinger (link se nalazi na dnu ove internetske stranice). U slučaju da nam naši pisani savjeti ne budu dovoljno jasni, možete se i besplatno putem telefona posavjetovati s dr. Fischingerom.

Zavod za njegu ožiljaka ovlašteni je zastupnik i uvoznik proizvoda za njegu ožiljaka priznate američke tvrtke Biodermis. Proizvode nudimo po povoljnim cijenama, osjetno nižim od sličnih proizvoda koje sadrže silikon, a koje su dostupne u Hrvatskoj i Sloveniji. Pozivamo vas da sami usporedite naše cijene s cijenama sličnih krema za ožiljke koje su dostupne kod nas ili u inozemstvu.

Zavod za njegu ožiljaka
Zavod za njegu ožiljaka
Prijateljeva 10
1000 Ljubljana

Slovenija
Email: ales.fischinger@brazgotina.net
Tel.: + 386 040 555 611
Številka TRR (IBAN) SI56 2900 0005 1433 040, banka Unicredit
SWIFT BACXSI22
Porezni broj 49553151
Zavod za njegu ožiljaka nije porezni obveznik.

Porez na dodanu vrijednost nije uračunat u skladu sa 1. točkom članka 94 Zakona RS o PDV-u.

Zavod za njegu ožiljaka upisan je u registar okružnog suda u Ljubljani pod brojem 6363393000. Sklep SRG 201/15867.
Sa spletnom stranicom www.oziljak.net upravlja Zavod za njegu ožiljaka.