Dobrodošli u web shopu Zavoda za njegu ožiljaka. Važno je da pred kupnjom proizvoda za njegu ožiljka prvo pročitate pravilne upute za njegu ožiljaka. Upute su napisane od strane specijalista kirurga, na temelju njegovog iskustva i sukladno s trenutno važećim smjernicama u struci odnosno u skladu s najnovijom stručnom literaturom i znanstvenim spoznajama. Zavod zastupa, uvozi i prodaje silikonske kreme za ožiljke te silikonske flastere renomirane američke tvrtke Biodermis. Pozivamo vas, da sami usporedite cijene u našem web shopu s cijenama ostalih, čistih silikonskih preparata koje možete kupiti u Hrvatskoj ili drugdje u Europi. Naši silikonski flasteri ( Epi-Derm ) in sve naše silikonske kreme za ožiljke ( Pro-Sil, Dermasof i Xeragel ) praktički su  čisti, medicinski silikon. Za iznos narudžbe iznad 40 eura dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.  

Plaćanje artikla moguće je putem vašeg PayPal računa ili PayPal podržanim kreditnim karticama (VISA, American Express, Mastercard). Ako koristite kreditnu karticu nije potrebna registracija i račun na PayPal sustavu.

 

Flaster za ožiljke Epi-derm mastopeksija. Dva flastera.

SKU 00009
€49.90
Na skladištu
1
Detalji o proizvodu

Silikonski flaster za ožiljke Epi-derm namijenjeni su za njegu ožiljaka. Redovita upotreba silikonskih flastera za ožiljke umanjuje mogućnost nastanka hipertrofičnh ili keloidnih ožiljaka. Ponosni smo na činjenicu da su naše kreme za ožiljke i flastere za njegu ožiljaka odabrali brojni liječnici i medicnske sestre koji su ili sami doživjeli neku ozljedu, ili su se ozlijedili njihovi najmiliji (njihova imena pohranjena su u sjedištu Zavoda).

Proizvodi za njegu ožiljaka koji sadrže silikon su, na temelju trenutno dostupne znanstvene literature, učinkovitiji i daju bolje estetske rezultate u usporedbi s proizvodima za njegu ožiljaka koji ne sadrže silikon. U članku prof. dr. Monstreya (Updated Scar Management Practical Guidelines) objavljenom 2014. u reviji plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije (JPRAS), upotreba silikonskih flastera i krema za ožiljke smatra se najboljom metodom za sprečavanje nastanka hipertofičnih i keloidnih ožiljaka.

Način na koji djeluju silikonski preparati (flasteri za ožiljke i kreme za ožiljke) još nije u potpunosti poznat, ali nagađa se da silikonski preparati poboljšavaju hidrataciju kože te imaju pozitivan učinak na faktore rasta, reguliraju nastanak vezivnog tkiva što vodi formiranju mekšeg ožiljka u razini kože, a umanjuju i svrbež te nelagodu koja se javlja kod zacjeljivanja rane.

Silikonske flastere za njegu ožiljaka možete primjenjivati preko svježih ili starih ožiljaka, s tim da koža mora biti u potpunosti zacijeljena. Flastere za ožiljke ni u kojem slučaju nemojte stavljati na rane koje nisu u cjelosti zacijeljene, ako ste alergični na silikon ili u slučaju da već imate neku dermatološku bolest koja bi mogla ugroziti kožu na ožiljku.

Silikonski flasteri protiv ožiljaka su samoljepljivi flasteri i namjenjeni su za višekratnu upotrebu. Epi-derm flastere za ožiljke možete slobodno rezati škarama i na taj način prilagoditi njegovu veličinu vašem ožiljku. Sa silikonskim flasterima za ožiljke Epi-derm možete se tuširati, a kupanje ne preporučujemo. Flastere za ožiljke Epi-derm jednom tjedno nježno operite u mlakoj vodi uz pomoć blagog, neutralnog sapuna.

Za ljepše estetske rezultate potrebna je upotreba flastera za ožiljke u trajanju 8-12 tjedana, najmanje 8 sati dnevno. Ožiljak masirajte više puta dnevno preko silkonskog flastera, ili ga pak možete skinuti, te na ožiljak nanijeti neutralnu masnu kremu (npr. Niveu) ili maslinovo ulje te nakon toga ponovno staviti flaster za ožiljke. Flaster možete nositi tijekom cijelog dana i noći. Naša je preporuka koristiti silikonski flaster za ožiljke barem 8 sati dnevno.

Ne zaboravite na masažu! Masaža ožiljaka od iznimnog je značaja, jer bitno pridonosi boljem ozdravljenju. Masažu ožiljaka više puta dnevno savjetujemo svim pacijentima. Za to je dovoljna obična masna krema ili čak maslinovo ulje. Silikonske kreme za masažu ožiljaka nisu najbolje, jer su zbog visokog sadržaja silikona preguste, a pored toga su i preskupe.

Unatoč dobroj kirurškoj intervenciji i njezi ožiljka od strane pacijenta, povremeno dolazi do nastanka hipertrofičnog ili čak keloidnog ožiljka. Nastanak takvih ožiljaka nije moguće spriječiti, ali uz pridržavanje gore navedenih uputa vjerojatnost za njihov nastanak osjetno je smanjena.

Normalno je da silikonski flaster za ožiljke nakon dva do tri tjedna počne gubiti svoja samoljepljiva svojstva, no to ni u kom slučaju ne znači da je njegovo djelovanje na ožiljak umanjeno. U slučaju da je samoljepljivost flastera smanjena, možete ga učvrstiti medicinskim ljepljivom trakom (Micropore ili Microtape).Spremi ovaj proizvod za kasnije

Za dodatne informacije i fotografije kliknite na odabrani proizvod. Za brzu kupnju klinite ikonu kupi sada.

Zavod za njegu ožiljaka
Prijateljeva 10
1000 Ljubljana
Slovenija
Email: ales.fischinger@brazgotina.net
Tel.: + 386 040 555 611
Številka TRR (IBAN) SI56 2900 0005 1433 040, banka Unicredit
SWIFT BACXSI22
Porezni broj 49553151
Zavod za njegu ožiljaka nije porezni obveznik.
Porez na dodanu vrijednost nije uračunat u skladu sa 1. točkom članka 94 Zakona RS o PDV-u.
Zavod za njegu ožiljaka upisan je u registar okružnog suda u Ljubljani pod brojem 6363393000. Sklep SRG 201/15867.
Sa spletnom stranicom www.oziljak.net upravlja Zavod za njegu ožiljaka.