Pogoji poslovanja/ splošni pogoji:

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani www.brazgotina.net, ki je dostopna preko spletne strani www.brazgotina.net in s katero upravlja Zavoda za nego brazgotin.

Pred nakupom preko spletne strani, preberite naslednje:
– pogoje poslovanja
– postopek nakupa
– dostava
– politiko zasebnosti, ki se nanaša na varstvo vaše zasebnosti in osebnih podatkov

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave, veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve.

Če je izdelek na zalogi, bo stranka dobila izdelek najkasneje v roku štirih delovnih dni od trenutka naročila. Podatek, ali je izdelek na zalogi, bo objavljen na spletni strani www.brazgotina.net. Zavod si pridržuje pravico podaljšati dobavne roke v primeru, da izdelka ni na zalogi ali logističnih težav.

Cena izdelka in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še pred zaključkom naročila. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu takoj po oddaji obveščeni na e-naslov, ki ga boste navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na naslov brazgotina@hotmail.com, ali pokličete na telefonsko številko 040 555 611.

Prav tako boste po zaključku naročila na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli v naročilu, prejeli sporočilo o vašem nakupu. Sporočilo velja kot potrditev (sprejetje) naročila in na podlagi tega vam naročeno odpošljemo. V primeru, da želite naročilo preklicati pošljite sporočilo (v roku 2 ur) z vašimi podatki (ime, priimek in artikel) na elektronski naslov brazgotina@hotmail.com ali pokličite na telefonsko številko 040 555 611.
Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim naročilom urejate preko elektronske pošte brazgotina@hotmail.com ali preko telefonske številke 040 555 611. V sporočilu ali ob klicu morate navesti vse podatke o naročilu, ki se jih ob naročilu prejeli na vaš elektronski naslov.

Dostava blaga:
Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni najkasneje v roku 4 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni po pošti v primerni paketni embalaži. V kolikor vas ob obisku poštarja ne bo doma, vam bo le-ta pustil obvestilo o prispeli pošiljki.
Cena poštnine znaša 2 evra, kar vam obračunamo pri izdelavi računa. Ob prevzemu izdelkov vam Pošta Slovenije obračuna še dodatnih 1,5 evra, ki niso všteti v račun.
Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte – brazgotina@hotmail.com ali preko predhodnega dogovora preko telefona 040 555 611.
V kolikor naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v dogovorjenem času, zaradi logističnih razlogov ali razlogov, ki se nanašajo na zaloge, vas bomo o tem obvestili, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

Plačilni pogoji:
Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.brazgotina.net.
Vse cene so v evrih. Cene ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.
Način plačila:
Paypal:
Plačilo je možno s plačilnimi karticami preko vmesnika PayPal, ki omogoča varen nakup. Plačujete lahko s plačilnimi karticami Mastercard, Visa, Amex, Discover, Diners, JCB. Za dodatne informacije o plačilu s plačilnimi karticami ali PayPal se obrnite na njihovo uradno spletno stran. Pri plačilu s karticami in preko vmesnika PayPal se lahko obračunajo dodatni stroški transakcije glede na njihov cenik poslovanja.
Plačilo po povzetju:
Naročene izdelke lahko plačate v gotovini ob obisku poštarja ali z gotovino ob osebnem prevzemu na naslovu, Prijateljeva 10, 1000 Ljubljana po predhodnem dogovoru preko elektronskega naslovabrazgotina@hotmail.com ali telefona 040 555 611. V primeru osebnega prevzema na našem naslovu, vam ne obračunamo nobenih stroškov obdelave in odpreme paketa.

Postopek nakupa:
Nakupovalni proces je preprost in uporabniku varen. V kolikor pa imate težave pri nakupu, nas prosim, kontaktirajte preko brazgotina@hotmail.com ali preko telefonske številke 040 555 611 in z veseljem vam bomo pomagali.

Postopek naročanja:
Pri izdelku, katerega želite kupiti pritisnite gumb »v košarico«. S klikom na ta gum, se vam odpre nakupovalna košarica, ki je hkrati naročilnica. V košarici se bo izpisal željeni/izbrani izdelek (ime izdelka, koda, teža, količina ter cena). Če želite v košarico dodati nov izdelek (dodatni izdelek) lahko kliknete na ikono »nadaljujte z nakupovanjem«. V kolikor želite posamezni izdelek odstraniti iz nakupovalne košarice postavite kurzor nad izdelek (ob tem se vrstica v kateri se nahaja izdelek obarva modro) ter kliknite ikono ”x”. Če želite odstraniti vse izdelke iz nakupovalne košarice kliknite ikono ”izprazni košarico” v spodnjem levem delu košarice. V kolikor ste prejeli posebno kodo za koriščenje popusta ali brezplačne dostave jo vpišite v okno ”koda kupona” ter kliknite ikono ”aktiviraj kupon”.
Izdelki, ki jih boste dodali bodo zapovrstjo nanizani na vaši naročilnici. Poštnina bo napisana pod ceno izdelka in nato še skupni znesek – seštevek vašega nakupa z vključenim davkom in poštnino, ki je prikazan v spodnjem desnem kotu.
V nadaljevanju v košarici/naročilnici izberete gumb »plačilo«, kjer se vam pojavi vpis »podrobnosti o prejemniku«, kjer navedete zahtevane podatke (naslov za dostavo: ime, priimek, naslov, mesto, poštna številka, številka telefona; način dostave in izberete možnost po pošti ali osebni prevzem ) ter po vnosu vseh zahtevanih podatkov, kliknite ikono »nadaljuj«. Nato se pojavi okno o podrobnosti o plačilu, kjer izbere način plačila ali preko paypal ali po povzetju, elektronski naslov in fizični naslov plačnika. Kliknite ikono »nadaljuj«. Odpre se okno oddaj naročilo v katerem lahko preverite vaše naročilo ter vaše podatke. V kolikor so podatki, ki ste jih navedli točni kliknite ikono ”Oddaj naročilo”. Po kliku se v oknu nakupovalne košarice pojavi prehodno obvestilo ”Vaše naročilo je uspelo”

Potrditev naročila:
Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo. Dodatno bo uporabnik ob oddaji naročila v oknu nakupovalne košarice opazil prehodno obvestilo ”Vaše naročilo je uspelo”
Sklenjena pogodba in račun se hranita na sedežu Zavoda za nego brazgotin, Prijateljeva 10, 1000 Ljubljana. Potrošnik ima pravico, da kadarkoli to želi, od podjetja pisno zahteva kopijo pogodbe/naročilnice ali računa.

Odprema in dostava blaga:
Zavod blago za odpremo pripravi v dogovorjenem roku ter ga odpošlje na kupčev naslov. Blago, ki je na zalogi bo kupcu dostavljeno najkasneje v roku 4 delovnih dni po naročilu. Zavod si pridržuje pravico podaljšati dobavne roke v primeru, da izdelka ni na zalogi ali logističnih težav. Če imate vprašanje o stanju svoje pošiljke lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov brazgotina@hotmail.com ali pokličete na telefonsko številko 040 555 611.

Vračilo blaga:
Potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti Zavod za nego brazgotin, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
V primeru odstopa potrošnika od pogodbe ga bremenijo stroški vračila blaga ter stroški poštnine.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Potrošnik mora blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini.
V primeru odstopa od pogodbe bo Zavod za nego brazgotin najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnil prejeto plačilo, z izjemo poštnine. Zavod bo vrnil prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.
Določbe se ne uporabljajo za pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov, če vsota vseh plačil, ki jih mora plačati potrošnik na podlagi te pogodbe ne presega 20 €.
Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:
Ko vračate artikle prodajalcu, morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe. Priložite tudi kopijo računa. Primer obrazca najdete na sledeči povezavi:OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen, nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku, ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat

Reševanje reklamacij:
Zavod se bo po vseh močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost, zato v kolikor imate kakršnokoli reklamacijo, težavo, se lahko obrnete na nas preko elektronske pošte brazgotina@hotmail.com ali preko telefona 040 555 611. Zavod bo v roku 4 delovnih dni potrdil, da je prejel reklamacijo, pritožbo ipd. ter potrošniku sporočil kako dolgo jo bo obravnaval in potrošnika tudi sproti obveščal o poteku postopka.

Reševanje sporov:
Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo potrošniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po kraju bivališča potrošnika.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV (zasebnost in piškotki) – pristojen inf. Pooblaščenec

Upravitelj spletne trgovine Zavod za nego brazgotin je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1.UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Zavod zbira naslednje uporabnikove podatke.
• ime in priimek,
• naslov in kraj bivanja,
• naslov elektronske pošte,
• kontaktno telefonsko številko,
• ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.brazgotina.net
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.
Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Zavod med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Zavoda shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravitelj lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravitelj podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih Zavod zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Zavoda.
O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z ponudnikom.
Zavod navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Zavod za hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov Zavoda: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Zavodom. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Varnost
Zavod uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Zavod v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec in Sistem Activa. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

ZBIRANJE IN OBDELOVANJE OSEBNIH PODATKOV
Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.. Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-časopise.

UPORABA IN ŠIRJENJE OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik bo uporabil vaše osebne podatke izključno zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil in zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Ponudnik ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretji stranki, kamor ne spadajo pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ali jih kakor koli tržil drugje, razen če posredovanje podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni pri ponudniku so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

SVOBODA IZBIRE
Informacije, ki jih o sebi posredujete ponudniku, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.
Uporabniki, ki se želite odjaviti od naših e-mailov ali e-revije, lahko pišete na e-naslov brazgotina@hotmail.com. Prav tako, če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov hotmail.com.

AVTOMATIČNO BELEŽENJE INFORMACIJ (NEOSEBNI PODATKI)
Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

VARNOST
Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.
MLADOLETNE OSEBE
Ponudnik močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke in oskrbovance varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne, ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na našo telefonsko številko 040 555 611. ali na elektronski naslov brazgotina@hotmail.com.
Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani.