Krema za ožiljke Pro-Sil
Image

Važno je da pred kupnjom krema za ožiljke prvo pročitate pravilne upute za njegu ožiljaka. Upute su napisane od strane specijalista kirurga, na temelju njegovog iskustva i sukladno s trenutno važećim smjernicama u struci odnosno u skladu s najnovijom stručnom literaturom i znanstvenim spoznajama.

Krema za ožiljke Pro-Sil Sport prozirna je krema za ožiljke koja se sastoji od gotovo čistog medicinskog silikona. Aplikacija kreme za ožiljke je tako jednostavna, da je zbog jednostavnog nanosa i patentirane inovativne tehnologije krema za ožiljke Pro-Sil primila je prestižnu nagradu MyFaceMyBody u Londonu 2013 i 2014.

Ponosni smo na činjenicu da su naše kreme i flastere za njegu ožiljaka odabrali brojni lječnici i medicnske sestre koji su ili sami doživjeli neku ozljedu, ili su se ozlijedili njihovi najmiliji (njihova imena pohranjena su u sjedištu Zavoda).

Image

Kreme za njegu ožiljaka koji sadrže silikon su, na temelju trenutno dostupne znanstvene literature, učinkovitije te daju bolje estetske rezultate u usporedbi sa kremama za ožiljke koji ne sadrže silikon. U članku prof. dr. Monstreya (Updated Scar Management Practical Guidelines) objavljenom 2014. u reviji plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije (JPRAS), upotreba silikonskih flastera i krema za ožiljke smatra se najboljom metodom za sprečavanje nastanka ružnih hipertofičkih i keloidnih ožiljaka

Primjena kreme za ožiljke Pro-Sil Sport je jednostavna. Nakon što se krema za ožiljke osuši, na koži se stvara blago lepljivi sloj silikona koji gotovo da se i ne vidi, ali pruža optimalne uvjete za zacjeljivanje ožiljaka. Upotrebu kreme protiv ožiljaka Pro-Sil Sport preporučujemo na svim vidljivim djelovima tijela (lice, vrat, prsti, dlanovi, zapešća itd.) a u ljetnim mjesecima i na području donjih ekstremiteta. Kremu Pro-Sil Sport moguće je dodatno kombinirati sa silikonskim flasterima za ožiljke Epi-Derm (npr. preko noći pacijent može imati zalijepljen silkonski flaster, a po danu nanositi kremu za ožiljke Pro-Sil Sport).

S upotrebom kreme za ožiljke Pro-Sil Sport možete početi čim je rana zacijelila te pod uvjetom da ne pokazuje znakove upale, mada u prvoj fazi prvo preporučujemo upotrebu ljepljivih flastera (Leukosan strip, Omnistrip itd.) u trajanju od 3 tjedna, ako ih ožiljak i koža oko njega u okolini dobro podnose. Nakon što završite s korištenjem ljepljivih flastera, preporučujemo upotrebu silikonske kreme za ožiljke Pro-Sil Sport. Za optimalni estetski učinak potrebno je nanositi kremu u trajanju od barem 8 tjedana, a ožiljak neka bude prekriven kremom u trajanju od 8-12 sati dnevno.

Image
Image

Ne zaboravite na masažu! Masaža ožiljaka od iznimnog je značaja jer bitno pridonosi boljem ozdravljenju. Masažu ožiljaka više puta dnevno savjetujemo svim pacijentima. Za to je dovoljna obična masna krema ili čak maslinovo ulje. Silikonske kreme za masažu ožiljaka nisu najbolje jer su zbog visokog sadržaja silikona preguste, a pored toga su i preskupe.

Način na koji djeluju silikonski preparati (flasteri i kreme za ožiljke) još nije u potpunosti poznat, ali nagađa se da silikonski preparati poboljšavaju hidrataciju kože te imaju pozitivan učinak na faktore rasta, reguliraju nastanak vezivnog tkiva što vodi formiranju mekšeg ožiljka u razini kože, a umanjuju i svrbež te nelagodu koja se javlja kod zacjeljivanja rane.

Unatoč dobroj kirurškoj intervenciji i njezi ožiljka od strane pacijenta, povremeno dolazi do nastanka hipertrofičnog ili čak keloidnog ožiljka. Nastanak takvih ožiljaka nije moguće spriječiti, ali uz pridržavanje gore navedenih uputa vjerojatnost za njihov nastanak osjetno je smanjena.

Krema za ožiljke Pro-Sil  je proizvod priznate američke tvrtke Biodermis, koja se več tridesetak godina bori sa ožiljcima.